Pek çok perakendeci zaten kendi ambalajı üzerinde et kesim hassasiyet göstermelerine rağmen, Norveçli araştırma grubu SINTEF ne inandığı, daha iyi bir sistem geliştirdi. Yerine hassasiyet insan yorumlarına güvenmek, bir daha sübjektif ve daha doğru bir puan vermek x-ışınları kullanır.
Sistem etin içine düşük enerjili x-ışınları farklı düzeylerde yayarak çalışır. Onlar tüm yol boyunca ya da dağınık yaparsanız ışınları, et tarafından emilir eğer analiz ederek, bu tür kas lifi yoğunluğu ve su bağlama gibi faktörleri belirlemek mümkündür.
Norveçli teknoloji şirketi Tomra teknolojisini kullanan bir prototip cihaz yarattı. 1 ila 4 arasında bir ölçekte notu et hassasiyet olabilir, artı bir de gibi yabancı maddelerin varlığını tespit etmek mümkün değil "istenmeyen plastik nesneler."
Bu test aşamasında şu anda hala var. Sonuçta, SINTEF teknolojisi hem hassasiyet garantisi ile müşterilerine sunabilmek ve depolar prim kesintileri için daha fazla ücret için izin umuyor çünkü o garanti. Kanada'nın McGill Üniversitesi'nde yapılan Önceki araştırmalar kalitesi olduğunu tespit domuz görünür ve yakın kızılötesi ışığa tabi tutularak değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder